INTEC IndustriŽle Geluidbeheersing
Werken aan stilte met een optimale kwaliteit


Geluidabsorberende ronde dempers

Algemeen
In de luchtbehandelings- en ventilatietechniek wordt een ronde demper veelvuldig toegepast. Door zijn vorm is hij vaak gemakkelijk te integreren in het systeem zonder dat speciale verloopstukken nodig zijn. Bij de uitvoering zonder kern geldt bovendien als voordeel dat de stromingsweerstand verwaarloosbaar klein is.

Daar staat tegenover dat de bereikbare dempingswaarde gering is, zodat het toepassingsgebied in die zin beperkt is. Indien grotere dempingswaarden geŽist worden dient een coulissendemper te worden toegepast.

Het toevoegen van een geluidabsorberende vrijdragende kern verbeterd de dempingswaarde bij gelijke demperlengte, maar de stromingsweerstand gaat daarmee ook omhoog. Om de weerstand zo laag mogelijk te houden wordt de kern voorzien van een bolvormige aan- en afstroomneus.

Constructie
De demper bestaat uit een buitenmantel van verzinkte staalplaat en een binnenmantel van geperforeerde verzinkte staalplaat. Tussen beide mantels wordt speciale geluidabsorberende minerale wol aangebracht, welke aan de zijde van de geperforeerde mantel wordt voorzien van een akoestisch transparant vlies.

Een kern bestaat uit een mantel van geperforeerde verzinkte plaat waarbinnen speciale geluidabsorberende minerale wol is aangebracht, omgeven door een akoestisch transparant vlies. Het materiaal is kiem- en rotvrij en niet brandbaar vlgs. NEN 6065, klasse 1.

Uitvoeringsmogelijkheden
INTEC BV levert deze dempers met en zonder flens, in diameters van rond 80 mm tot rond 1.000 mm en in lengtes van 300 mm tot 2.500 mm. Indien gewenst kunnen de dempers ook vervaardigd worden van aluminium, roestvaststaal of een ander voor te schrijven of te selecteren materiaal.

De INTEC-ingenieurs ontwerpen voor speciale toepassingen, zoals agressieve media, hoge temperaturen of hoge drukken, graag aangepaste uitvoeringen. Desgewenst kunnen deze met certificaat en/of keur geleverd worden.[Wat en wie is INTEC IndustriŽle Geluidbeheersing]

[Omkastingen] [Coulissendempers] [Speciale dempers]

[Geluidschermen] [Personencabines] [Containers] [Audiocabines]

[Silvent©] [Baffles]