INTEC IndustriŽle Geluidbeheersing
Werken aan stilte met een optimale kwaliteit

Geluidsarme blaaspistolen en -monden


Het ontwerp
Voor het schoonblazen, drogen of afkoelen van werkstukken wordt door vrijwel iedereen gebruik gemaakt van perslucht. Daarbij realiseert men zich zelden dat het comprimeren en transporteren van perslucht vrij kostbaar is.
Bovendien worden door het werken met perslucht vaak hoge geluidniveau's veroorzaakt, waardoor bij de gebruiker op termijn gehoorbeschadiging optreedt.

Met de door INTEC aangeboden blaaspistolen en blaasmonden kunnen beide problemen tegelijk worden aangepakt, doordat ze de kosten van perslucht reduceren en tevens beduidend lagere geluidniveau's veroorzaken. Bij de beoordeling van blaaspistolen en blaasmonden zijn stuwdruk, luchtverbruik en geluidproduktie de belangrijkste parameters.

INTEC treedt op als dealer van de geavanceerde zweedse SILVENT blaaspistolen en blaasmonden. Deze zijn door de Bond voor Materialenkennis betrokken in een in 1988 uitgevoerd vergelijkend onderzoek, waarbij 28 op de markt verkrijgbare fabrikaten technisch met elkaar worden vergeleken.

Daarbij bleek een SILVENT blaaspistool bij dezelfde stuwdruk een lager luchtverbruik en een ca. 10 dB(A) lagere geluidproduktie te hebben dan vrijwel alle andere fabrikaten.

De blaaspistolen en blaasmonden kunnen in een zeer groot aantal varianten worden geleverd, zodat voor vrijwel elk probleem bij het blazen met perslucht een oplossing te vinden is.

Het gehoor van de gebruiker vaart er wel bij en door het buitengewoon lage luchtverbruik verdienen de SILVENT blaaspistolen zichzelf snel terug.
[Wat en wie is INTEC IndustriŽle Geluidbeheersing]

[Omkastingen] [Coulissendempers] [Ronde dempers] [Speciale dempers]

[Geluidschermen] [Personencabines] [Containers]

[Audiocabines] [Baffles]