INTEC IndustriŽle Geluidbeheersing
Werken aan stilte met een optimale kwaliteit


Geluidisolerende en -absorberende audiocabines

Algemeen
Het audiometreren van werknemers dient te geschieden in een speciale kabine, die een zeer laag intern geluidniveau kent. Bij voorkeur dient een dergelijke kabine al opgesteld te zijn in een ruimte met een laag eigen geluidniveau, zoals spreekkamers, kantines of kantoorvertrekken.

Dan nog zal de geluidisolatiewaarde van de kabine hoog moeten zijn om audiometreren vanaf de 0 dB-lijn mogelijk te maken.

Constructie
De sandwich-paneelconstructie van INTEC waarborgt een hoge geluidisolatie, terwijl opstelling op trillingisolatoren contactgeluidoverdracht zo goed mogelijk verhinderd. Standaard is een kabine voorzien van een venster, een goedsluitende deur, verlichting binnen de kabine, een ventilatie-systeem en aansluitdozen voor electriciteit en meetapparatuur.

Uitvoeringsmogelijkheden
Bij gebruik op een vaste plaats kan een stationaire opstelling worden toegepast. Afmetingen en bijzondere aanvullingen kunnen daarbij door de gebruiker binnen zekere grenzen vrij worden gekozen.

De praktijk leert dat de onderzoekskosten het laagst zijn indien direkt op het bedrijf kan worden geaudiometreerd. Een demontabele audiokabine van INTEC is dan aan te bevelen. Door de sandwich-constructie blijft het totale gewicht beperkt tot ca. 150 kg, terwijl de kabine door 2 mensen in 10 minuten op te bouwen of af te breken is. Doordat uitstekende delen ontbreken, kunnen de panelen vlak worden gestapeld en met een eenvoudige aanhanger worden vervoerd.

Optimaal komfort wordt geboden door de gebruiksklare aanhangwagen-uitvoering. Door de extreem hoge demping van deze uitvoering is het mogelijk te audiometreren op rustige buiten- of parkeerterreinen. De audiokabine is uiteraard voorzien van alle nodige extra's, zoals airconditioning, verwarming, verlichting, inklapbare traptreden en kabelhaspels.

Afmetingen en uitrusting, evenals afwerking en belettering, in overleg met de gebruiker. Deze mooie en functionele mobiele audiokabine, die uiteraard rijklaar wordt geleverd, is voorzien van een goedkeuring door de Rijksdienst voor het Wegverkeer.[Wat en wie is INTEC IndustriŽle Geluidbeheersing]

[Coulissendempers] [Ronde dempers] [Speciale dempers]

[Geluidschermen] [Personencabines] [Containers]

[Silvent©] [Baffles]